Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις ΕΠΥ

Πριν μια επιχείρηση δραστηριοποιηθεί ως ΕΠΥ στην Ελλάδα, πρέπει να υποβάλει στην ΤτΕ εκ μέρους της εποπτικής αρχής της καταγωγής της ενδιαφερόμενης ασφαλιστικής επιχείρησης τα εξής δικαιολογητικά:

α) Γνωστοποίηση της επωνυμίας και της διεύθυνσης της έδρας της ενδιαφερόμενης ασφαλιστικής επιχείρησης.

β) Πιστοποιητικό φερεγγυότητας συντεταγμένο σύμφωνα με το υπόδειγμα Ι του πρωτοκόλλου συνεργασίας των εποπτικών αρχών των κρατών-μελών.

γ) Γνωστοποίηση της φύσεως των κινδύνων ή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων που η ασφαλιστική επιχείρηση προτίθεται να ασκήσει στην Ελλάδα.
Εξαιτίας λοιπόν των χαμηλών ασφαλίστρων που – αρκετές φορές – προσφέρουν και δεδομένης της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αποτελούν μια δελεαστική πρόταση για κάποιους καταναλωτές οι οποίοι απευθύνονται στις συγκεκριμένες εταιρείες κυρίως για την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους.

Πριν λοιπόν ασφαλιστείτε σε μια ΕΠΥ θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

– Δεν επιφορτίζονται με τις πρόσθετες υποχρεώσεις που εισάγει η π.3 του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με κανονισμούς πωλήσεων, είσπραξης και απόδοσης ασφαλίστρων κλπ.
– Τις καλύψεις που παρέχουν
– Av συμμετέχουν στο Σύστημα Άμεσης Πληρωμής Φιλικού Διακανονισμού
– Σε περίπτωση αφερεγγυότητας μιας Ε.Π.Υ το επικουρικό κεφάλαιο της Ελλάδας υπερχρεώνεται εκατομμύρια ευρώ. Η ζημιά αυτή «επιστρέφει» σε ένα μέρος της στον καταναλωτή, (ένα άλλο κομμάτι επιβαρύνονται οι υγιείς ασφαλιστικές εταιρίες) αφού καλείται να την καλύψει μέσω της σχετικής εισφοράς που υπάρχει σε κάθε ασφαλιστήριο.

Πηγή: Liberal/ «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ»

Allsafe Σύμβουλοι Ασφαλίσεων Ι.Κ.Ε. – Πορεύεται στο μέλλον με αφοσίωση και πίστη στο θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Η Allsafe ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα και έχει την έδρα της στην οδό Καλλιρρόης 23. Σκοπός της ίδρυσής της υπήρξε η ουσιαστική κατανόηση και άμεση ικανοποίηση των ιδιαίτερων ασφαλιστικών αναγκών των πελατών της. Με γνώμονα την εμπειρία των ιδρυτών της, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το 2002, αποτελεί πλέον μια σύγχρονη, αναγνωρισμένη και δυναμικά αναπτυσσόμενη μεσιτική εταιρεία ασφαλίσεων. (περισσότερα…)

Τα επαγγελματικά ταμεία θα σώσουν τις συντάξεις: Ένωση Αναλογιστών

Γράφει: Χριστίνα Μωράκη
«Το συνταξιοδοτικό σύστημα, για να είναι βιώσιμο και με αξιοπρεπείς παροχές, θα πρέπει να είναι ένα σύστημα τριών πυλώνων»: Πάνος Δημητρίου, πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος.

Το συνταξιοδοτικό αδιέξοδο της Ελλάδος έχει επισημανθεί πολλάκις από επιστήμονες, από εκπροσώπους της πολιτικής, από τα ΜΜΕ, από ερευνητικά κέντρα όπως και από την ασφαλιστική αγορά.

(περισσότερα…)

FlexibleHealth της SEIB: Νέες βελτιώσεις στο μοναδικό ελληνικό νοσοκομειακό με 100% κάλυψη Lloyd’s

Σε ουσιώδεις βελτιώσεις προχώρησε για 4η συνεχόμενη χρονιά το FlexibleHealth της South Eastern. Οι νέες καλύψεις φέρουν και αυτές την σιγουριά και την αξιοπιστία των Lloyd’s του Λονδίνου, ως αποκλειστικών ασφαλιστών του προγράμματος, και έρχονται ως απάντηση της SEIB στις απαιτήσεις της αγοράς και στις μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας. (περισσότερα…)

100% σίγουρη νέα μείωση συντάξεων την επόμενη τριετία

Αρνητικοί όλοι οι δείκτες για το μέλλον των συντάξεων με το υπάρχον συνταξιοδοτικό σύστημα

Οι μειώσεις των συντάξεων ακόμη και εάν μετατεθούν στο μέλλον, δηλαδή μετά τις εκλογές του 2019, φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτες, τονίζουν αναλογιστές από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι δείκτες που προσδιορίζουν την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα είναι αρνητικοί και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει έστω και μία νέα μείωση συντάξεων μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι αναλογιστές, το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου στήθηκε προσωρινά με τα παλιά εργαλεία και τα δεδομένα προκειμένου να μην καταρρεύσει το σύστημα μέσα στην πενταετία 2015-2020. Ωστόσο με τους υπάρχοντες δείκτες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τα ποσοστά εισφορών, τους δημογραφικούς δείκτες και την αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων φαίνεται ότι δύσκολα οι Έλληνες συνταξιούχοι δε θα δουν νέες μειώσεις στις συντάξεις τους μετά το 2020. Σαφέστατα η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποφευχθούν οι μειώσεις των συντάξεων μέχρι και τις εκλογές προκειμένου να μην εισπράξει το πολιτικό κόστος από μία ούτως ή άλλως ιδιαίτερα επώδυνη μείωση. (περισσότερα…)

Στην Πάτρα υποκατάστημα Allsafe | Το μεγαλύτερο δίκτυο Μεσιτών Ασφαλίσεων

Το Site : www.dytikanea.gr έγραψε για μας …

Το μεγαλύτερο δίκτυο Μεσιτών Ασφαλίσεων Allsafe απέκτησε το δικό της κατάστημα και στην Πάτρα! Στη διεύθυνση πωλήσεων του υποκαταστήματος συναντούμε έναν από τους πιο έμπειρους του ασφαλιστικού κλάδου, τον Ανδρέα Καλογερή. Το υποκατάστημα της Allsafe στην Πάτρα βρίσκεται στην οδό Δημ. Υψηλάντου 11.
Η Allsafe έχει ως αποστολή να αναλύει το σύνολο των προϊόντων της ασφαλιστικής αγοράς, προς όφελος των πελατών της.

 


Η φιλοσοφία της εταιρείας

Ο πελάτης να βρίσκεται στο επίκεντρο των υπηρεσιών μας.
Μέσω της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας στοχεύουμε στην κατανόηση και την ικανοποίηση των ιδιαίτερων ασφαλιστικών και επενδυτικών αναγκών σας.
Συνεργαζόμενοι με τις πιο μεγάλες και έγκυρες ασφαλιστικές εταιρείες, τα καταρτισμένα στελέχη μας διερευνούν την ασφαλιστική αγορά ώστε να παρουσιάσουν και να προτείνουν τις πιο συμφέρουσες για λύσεις, δίνοντάς σας το δικαίωμα επιλογής του προϊόντος που σας καλύπτει.
Η εταιρεία μας εγγυάται άμεση επαφή με τούς πελάτες της , ταχύτητα στις συναλλαγές και με διαρκή αναβάθμιση σε όλους τους τομείς του αντικειμένου της , στοχεύει στην υψηλή ποιότητα συμβουλευτικών παροχών.

https://dytikanea.gr/?p=101594

Σύμπραξη δημοσίου με ασφαλιστικές έναντι φυσικών καταστροφών – πόσο σημαντική θα ήταν εάν υπήρχε.

  • Σύμπραξη δημοσίου με ασφαλιστικές έναντι φυσικών καταστροφών – πόσο σημαντική θα ήταν εάν υπήρχε
  • Γιατί οι ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν αυθαίρετα

Όπως και οι πλημμύρες στη Μάνδρα, έτσι και οι πυρκαγιές στο Μάτι κατέστρεψαν ζωές, άφησαν βαθιές ανθρώπινες πληγές. Από κοντά, έρχονται τα προβλήματα της «επόμενης μέρας».

Το κλίμα και τα συναισθήματα είναι “μαύρα” και τα δάκρυα κυλούν για τους νεκρούς που μετρά (και θα μετρά για αρκετό καιρό) η Ανατολική Αττική και η Αθήνα. Εύλογα ωστόσο, πολλά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς σημειώνουν τις λύσεις που θα μπορούσε να δώσει την επαύριο τέτοιων ακραίων καταστάσεων, η Σύμπραξη Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) – αν υπήρχε.

(περισσότερα…)

«Η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να θεωρείται άλλος ένας λογαριασμός»

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην κανονικότητα και να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια είναι πλέον ο Έλληνας. Ελλείψει κρατικής προστασίας, είναι στο χέρι της Ιδιωτικής Ασφάλισης να εκμεταλλευτεί αυτή την ανάγκη, αρκεί να αποδείξει ότι η ασφάλιση είναι μια υπεύθυνη προσωπική επιλογή, μια «στάση ζωής» και όχι «άλλος ένας λογαριασμός».

(περισσότερα…)

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι για σωστή σύνταξη;

Είσαι 35 χρονών, έχεις βρει μία δουλειά η οποία μετά από 8 χρόνια άρχισε να αποδίδει, τόσο οικονομικά, όσο και συναισθηματικά και μένεις με τον/την σύζυγό σου και το μωρό σας σε ένα σχετικά μικρό, αλλά καινούργιο διαμέρισμα, με ένα μικρό, αλλά πολύ ανθισμένο μπαλκόνι. To παρόν δημιουργεί επιτέλους συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης και αγαλλίασης. Το μέλλον όμως;

(περισσότερα…)

Κυνήγι ανασφάλιστων: Μεγάλη πρόκληση για το ελληνικό δημόσιο

Όλα θα παιχτούν στο να αποσταλούν σωστά τα ειδοποιητήρια – απο μόνο του task υψίστης δυσκολίας για το ελληνικό δημόσιο, και στο να γίνεται συνεχής και συστηματικός έλεγχος της τροχαίας κατόπιν. Αλλιώς θα είναι και αυτή μια απειλή που σιγά σιγά θα αιωρείται στον ελληνικό αιθέρα, μαζί με τις υπόλοιπες.

(περισσότερα…)